Tuesday, May 21, 2013

Im Pregnant

Yer ..betol nih ...

kemain kan pantang nampak ai apdate status tak sihat nak mkn tew nak mkn nih laju je kowang tahniah2 bagai . Mengalahkan ahli nujum ni ...sekilas ikan lalu dlm air dah tahu jantan betina . Tetiba kuar laks kesasteraan bagai kan .....habat la kowang nih ....Alhamdulillah rezeki Allah bg kan .

Siap ada yg email yg pm bagai tanya ...eh akak nih lain mcm je ke ada apa apa nih . cer akak gie beli tester mana tahu kot pregnant ....wahhhh sayang gaks kowang kat akak nih kan ....libas2 shawl laju laju...auuuw

Rasanya I dah tak ley nak sorok dah sebab perut dah maju ke depan ...suar pun banyak tak muat so pakai je kain senang citer . Gie je beli kain yg semer pinggang getah kan ...baju besar2 pun kadang nampak dah moncit nyer ...so dah tak ley nak simpan lama dah news nih ...and im now 10 weeks pregnant .

Dasar perut tebal kan tahu je pregnant ..kabussshhh dia maju ke depan terus . Cam tew la masa preggy kat Isk pun sama Yaya pun sama n now nom 3 punsama jugaks lagi maju kedepan hokey..kalau org tanya misti org ingat dah 5 bulan hahahahh

Ala akak ...berita bagus2 asal nak sorok2 plak .....

Akak bukan sorok tapi akak tunggu masa yg sesuai utk share news nih . Walaupun nih baby nom 3 tapi keseronokan n keterujaan preggy tew sama cam ngandung 1st time . Its just dat ai tgu baby ada heartbeat dulu n ai pun ok ...baru la nak share ...so masa 7 week tew pegi scan n doc pun dah nampak kelip2 n dah ada heartbeat ...lega la sket n syukur alhamdulillah

Last 2 year ai pregnant tapi dlm nak masuk 7 minggu dia turun darah n tak jadi ...masa tew sedey la jugaks . But lepas 3 4 minggu pas tuh ai cam ...bagus jugaks ai tak preggy time tew . Masa tew Allahyarhamah Norma pun ada kat hosp n Pak Sutan plak kena jalani major operation utk buang usus dia . So ai pikir kalau la that time ai duk memboyot tak mungkin ai ley bagi 100% komitmen ...misti ada time ai akan flat akan penat akan tak sihat . Misti ai tak mampu nak tido kat kerusi selama 9 malam masa sutan operate kat hosp ...tak mampu nak mandikan dia cuci dia semer masa dia terlantar kat hosp . So sesungguhnya Allah dah bagi kita yg terbaik dah ...dia bukan bagi semer yg kita nak tapi DIA bagi bila kita betul2 sedia ....n masa tew mmg masa ai mmg utk Allahyarhamah n utk Sutan aje ..and im glad im able to do so at that time .

Ai hope kandungan kali nih membesar ngan sihat n please stay in there sampai la 40 weeks . Doakan kan ya ..

Isk n Yaya kemain la happy ...lagi pun dia org dah besar kan ....Yaya plak tak habis2 nak baby tew sama cam Rafiq ..pipi comey cam Rafiq sebab nanti dia boley cubit2 pipi baby . Isk plak dah fenin sebab nanti nak kena layan 2 adik hahahhah saba je la Isk ya . Mummy harap Isk ley jadi abg yg baik .

Masa 7 week ..dah nampak heartbeat dah 

Kalau ikut last menstural date dah 13 minggu tapi tgk size baru7 minggu masa scan tew . So doc kata mungkin my cycle panjang so tak ley ikut date ..kena ikut size baby . 

Tapi cam anak anak yg lain jugaks ...daddy dia la dulu yg kena impak nya . Dia la dulu yg jadi lemau jadi tak larat asek ngantuk ...cuma dia tak muntah je . Hahhahahah ...masa lom tahu pregnant ai mmg panas sangat ....sehinggakan ada 1 minggu tew duk dalam bilik server je . Yer bilik yg mmg sejukkan mesin2 ...rasa best giler duk dalam bilik sejuk cam peti ais tew ...tapi tak la ingat apa apa sebab peyed ai tew mmg tak betol je manjang n mmg tak der plan nak ngandung ke apa . Last year ada la tinggin nak baby ...tapi lama lama cam ...tak pa la kalau Allah nak bg kita rezeki maka adalah ...kalau tak der pun saya dah puas hati dah dapat sepasang . ..tapi kalau dapat sorang lagi ...syukur Alhamdulillah 

Apa apa rezeki tew pun semer nya pun dari Allah juga kan . 

So test la urine ..skalik tgk cam ada line yg pudar2 je ...eh kalau cam nih preggy ke tak . Terus whats app Lenny ...eh Lenny kalau line cam nih ngandung ke ...Lenny masa tew dah preggy n dia bgtau ai awal awal lagi ...so bila ai rasa ai pregnant ai pun laju laju bgtau dia dulu .. . Dia awal few week dr Moon ...Lenny kata tak pa moon nko tunggu 2 3 hari lagi . Tapi dasar tak sabar kan sok nya test lagi n pudar jugaks ...tapi cam was was jugaks ....so tahan la 4 hari ...test lagi skalik n line tew dah terang sket ...then 2 hari lagi test ...ha tew diaaaaaaa terang benderang . 


So ramai yg tanya tak mabok ke ..mabok jugaks tapi cam baru seminggu nih start pusing2 cam naik bot ke pulau ...tetiba dtg loya nak muntah uwekkkk ..kadang termuntah jugaks . Makan ubat tahan muntah terus pedih perut ..so tahan je la . Siang ai ok sket tapi malam mmg flat . ...dah cam ngandung anak sulong kekdahnya ........nih pun duduk lama lama kat opis kepala dah pusing2 dah ...doakan semer berjalan lancar ya ...awal bulan 6 ai ada appointment ngan doc pakar sebab ada hal sket kena dapat kan consultation . Hope semer nya ok ..


Terima kasih semer .... ( sedikit blushing cam malu malu gitew )

 N many many thanks to Mak Azie sebab buat kan cekodok utk ai ..best nya . Thanks tau Azie siap pagi2 dah dtg opis kita dropkan kat guard bawah . Azie kata , mak dia mmg nak buat sangat bg kat moon ..olo olo sweet sangat acik nih tau ...nanti saya jumpa acik nanti saya pelok2 acik tau ....sedap nya makan sampai skrg duk sendawa bau cekodok lagi . Thanks Azieeeeeeeeeee muahssssssssssssss


40 comments:

Mooniqueen said...

congrats sis... happy for u..

amiey lee said...

Tahniahhhhh wahhh tahun ni ramai betul yg preggy..sesamala kita memboyot ye... semiga sama2 selamat aminnn

Izyan Alias said...

tahniah akak...

Syue Mustafa said...

Tahniah.

AzieFirdaus Kamarudin said...

kak moon..tahniah ekk kak...azie da byk kali dok check..asyik macam akak punya yg 1st test tu...hrp2 this week ada berita gembira mcm kak moon jugak.aamiin...doakan azie menyusul jugak ye kak moon.anyway...t.care kak moon..im happy for u ;)

Nad MamaZN said...

Congrats!

faizura razak said...

Salam...
Tahniah akak :)

nurul ayuni shafie said...

congrats sis Moon. semoga semuanya selamat hingga ke kelahiran baby. Alhamdulillah. :)

fadel said...

Tahniah Moon...senyum meleret saya baca posting blog Moon tengahari ni...

Nietanozie said...

dah agak dah.....

Tahniah moon.. semoga dipermudahkan segalanya dan sihat hendaknyer....

genny da bomb said...

waweeeeeee congratssssssss!!!!!but oh noooo to meeee!!!huhuhuhu sebab baru tambah batch dh nk kena kejar korg dah 3rd batch dahhhhhhhhhhhh...uwaaaaaa

Cik Eka said...

tahniah kak moon.

Asfaliza Mohd Yatim said...

wah tahniah2!!!

ejat said...

Bestnyer kak..congrats..januari 2011 sy penah keguguran n dnc..but smpi skrg belum ade rezeki..anak pn da 4tahun..ade ape2 usaha ke yg akak buat..hope blh share..semoga kandungan kali ni kuat n tk care!

lieyalatif said...

tahniah moon! yeay nak dpt baby hehheheh...

take care okey....

zeera said...

kak moonnnn! so happy for you, dah agak jugak dah tau..hihi. congrats!

salwana nordin @ che'wa said...

tahniah moon..

seronoknya nk dpt bb kan :)

saya pun rindu bau bb tp keadaan belum mengizinkn..doakan ye..

syikin farob said...

alhamdulillah... tahniah ya.... take care! :)

Miss Moon said...

Salam dear ..kak moon ada try lumiglow since period akak sangat tak terator ..tak tahu la kebetolan ke apa

Miss Moon said...

Tq dear

Miss Moon said...

Jom sama sama perut kita maju ke depan hahhahah

Miss Moon said...

Tq izyan dear

Miss Moon said...

Tq syue

Miss Moon said...

Takpa azie ...sabar ...insyaallah kalau line pudar2 tew biasanya +ve maybe awal lagi try lagi dlm few days . Akak doakan akan resultnya baik

Miss Moon said...

Insyaallah jika di izinkan oleh Nya

Miss Moon said...

Alamak fadel..jgn cam tew ai plak meleret senyum baca komen u terus rsa cam 1st time ngandung muahahhahhahah

Miss Moon said...

Tereer la kowang ni tau sebab tew la takley nak simpan lama lama hahhahahahhaha

Miss Moon said...

Jom genie ...nak jangkit tak akakkakak ai amik baton filla la nie

Miss Moon said...

Tq cik eka

Miss Moon said...

Hahahha ai baru nak 3rd batch hahhahahha tq lieya lalink

Miss Moon said...

Cam thu tahu je xxra ..kalau mengidam cornflake madu acamaner.......

lala yusof said...

tahniah moon

ayue razak said...

Tahniah kak...Seronoknya nak dapat baby.Sure abg isk dan yaya xsabar nak tgu baby kuar ;)

| SUE | said...

alhamdulillah...tahniah moon! Jaga diri!

Asnie Azlin said...

congrats :)

Mimy Hamid said...

moon bg kita berjangkit...please please...nak sangat baby..hukhuk...tahniah ye moon please take care...hugss

nurulizzahz said...

Tahniah k.moon.. Take care ye..

Nadiah said...

Tahniah kak moon... Jaga diri baik2 ye akak..... InsyaALLAH nak dekat raya nanti kita jumpa ye akak...

mrs kayrul said...

tahniah kak moon....jaga kesihatan diri dan baby dlm kandungan...

Azie Rad said...

hahahahha..ketawa aku baca blog ko....teringat time aku nk pregnnt kan rayyan...excited gilerr dpt tau double line....the exciting part bile dpt tau it's a boy....apa pon...I'm happy for you and sutan....take care babe....love u lotsss...muahhhhhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...