Tuesday, September 23, 2014

Agrofarmstay @ Skill-Tech

Memandang kan cuti sekolah seminggu je kan . Nak pegi jauh jauh sangat pun cam terkejar2 jugaks ...so kita pegi dekat2 je la . So kita ke Melaka ..bagi budak2 nih masuk hutan sket ekekek ..lagi pun mummy dia duk saket mata , kita bg tgk hijo2 sket la ...

So kita org pegi 3 hari 2 malam .. perjalan dari Sepang ke Melaka dalam 111km

Day 1 - Check in

 Sampai kat lobi , dia org bagi peta Agrofarm neh ...so duduk kat bilik dulu ...kol 8 pm baru ada mkn sekali ngan group yg tengah event kat sana

 Masa nih ada ramai org , so sonok la anak anak berkejar kejaran . Bila ada group besar mcm nih adalah mkn mkn skalik .

 Dak kecik neh kena la upah ngan biskut ke hapa ke , baru la duduk diam .

 bergambar dengan pemilik Agrofarmstay


Kenyang mkn mlm tuh ...sup daging yg sangat sedap ..lepas mkn terus mata pun ngantuk je ekekek


alamak bilik dah bertukar menjadi huru hara . Cam tak pernah nampak katil 2 tingkat je ...terus bertukar jadi khemah ..pastuh semer duk dlm khemah masing2 . Tak pa lain kali kita cuba duduk dlm khemah plak ...baru la basah ketiak masing2 berpeluh hahahhaha . Teringat time skolah2 dulu kalau tido dlm khemah , memula nak lena tuh semua duk bersungut panas la berbahang la . Bila dah lena hujung2 nak subuh tuh semer duk rebut selimut sebab sejuk  .

Bilik nyer simple dan cukup keperluan nya . Ada aircond and ada water heater tuh pun dah cukup . So anak anak , kita sekarang di Agrofarmstay n back to nature ...

Day 2

 Budak kening terangkat nak pegi breakfast jugaks ....kol 8 am dah kuar bilik nak pegi breakfast ...

 Hari nih makan makan kat tepi kolam . Bebudak neh dah mengeletis dah tanya bila boley mandi ...ada dekat 20x kot tanya ....sabar ya anak anak petang neh kita mandi sampai lebam

 Kolam mcm nih ....mcm mana la bebudak neh tak geram . Mummy dia tgk pun geram hahah

 Kebetulan masa nih ada budak2 kolej buat aktiviti kat sini . Tapi dia org semer duk kat chalet .

Lepas dah mkn breakfast harus la ada sessi membakar lemak ... Moon tak sempat join sebab ada budak tuh kan tetiba memulas perut , pastuh ajak balik bilik ...panas lobang idong mummy kamu nak jalan sampai ke bilik ...
 Ada sukaneka jugaks utk mak mak n bapak bapak budak ....ada bowling buah kelapa , cari gula gula dalam tepung , jalan bawak bola ping pong dlm sudu , isi botol ngan span air n baling belon ..

 Isk n Yaya jadi penjaga belon

 Cik Sarah yg ngantok ...sebab waktu neh mmg waktu tido dia

 Ni la Villa yg ada dlm Agrofarmstay @Skill-tech nih . Ada 7 bilik , 6 twin bed and 1 double bed n setiap bilik ada bilik air masing2 . Dalam nih di lengkapi ngan kemudahan peti ice , microwave n dapo semer . So kalau sapa sapa nak wat family gathering , mmg sesuai la sangat

acara sukaneka ...moon tgk je hahhaha .

 
 Dia org neh semer mmg sporting habis

 mmg riuh rendah la masa nih ..

Korang mmg suka la kan main comot2 cenggini kan .....

ok jom balik bilik rehat2 n mandi ...pastuh nanti siap siap nak gie lunch plak 

 
 Lunch kat tepi kolam ...semerbak dah bau lauk asam pedas ...nyum nyum . Yer la dtg ke Melaka harus la mkn asam pedas

 
terkenang2 Asam pedas neh ...pedas berdesing sampai pijar mulut ...terus bibir hakak jadi bibir kat Nita u ols . Tapi pedas pedas cam nih la yg bagi terbuka selera neh

 
 budak neh pun sedap di geget hahahhah ...tapi belum sempat kita geget dia , dia dah geget kita dulu hahahah

Budak2 neh sempat la mandi kolam ...while mummy n Sarah tido kat bilik . ..kepala duk fening nyut nyut 

 
 
 Balik bilik dulu ...nanti kol 3 ada nak lawat kandang lembu n lawatan keliling Agrofarmstay


Pic credit to Agrofarmstay @Skilltech Fan Page

Mlm dinner BBQ 

 tuh dia org demam , mkn sikit punya banyak hahahha

 sgt sedap .......nyum nyum

Lepas dah kenyang jom pegi masuk bilik karaoke yg cute giler . Bilik neh bentuk kasut sebenarnya 

Kita tgk adik2 je la nyanyi ,....kang akak nyanyi mau ribut panah petir kang ....maklum la suara merdu bak buluh perindu ...uweeekk

ni la tempat karaoke tuh ...comey kan ...n dalam tuh pakai touch screen system pastuh ada dekat 60k lagu kot boley pilih ...n bilik nih di charge per hour . Isk ngan Yaya duk dlm tuh tak mo kuar la ...duk layan je kakak kakak n abg2 dlm tuh nyanyi

Day 3 - Check out 

 Jom pegi breakfast dulu

 nih la kes sakit mata yg paling lama ...dekat seminggu pun masih lom ok sepenuhnya lagi ....Sutan kata muka bangun tido la sangat mummy neh ...nak wat cam na mata jadi sembab ...tuh yg sentap tak mo bergamba banyak2 tuh hahah

Ok its time to go anak anak ...

Overall seronok duk sini terutamanya bebudak neh . Tapi kalau pegi ramai ramai lagi seronok . Kemudahan yg ada cukup n basic , sesuai ngan tema Agrofarm n back to nature . Pihak pengurusan pun ada mention yg Agrofarm nih akan di upgrade dari masa ke semasa . Yer la kawasan ni seluas 30 ekar  ...n ramai yg dtg sini utk family day , kem motivasi n team building serta family gathering .

So kalau sesapa yg very fussy dah biasa nak stay hotel 5 star aje mmg tak sesuai kot . But utk expose kan pada anak anak ia adalah tervaek .Pak Sutan tgk katil tuh siap ley mengimbau kembali kenangan duduk hostel ...siap cerita kat Isk ...nanti kalau Isk dpt duk hostel cam nih la keadaan nya ...amboooiiii

 Sempat la Isk pegi gosok2 bujang neh ...bujang neh mmg bujang trang tang tang hahha

Facebook : Agro Farmstay @Skill-Tech Durian Tunggal Melaka 
Web : Agrofarmstay  

En. Abdul Bari Ahmad Bashiruddin
(Manager Agrofarmstay@Skill Tech)
012-2118246

En. Ahmad Bashiruddin Bin Kulop Othman
(Director)
016-2098623


Sebelum korang tanya ..baik kak moon letak siap2 kat sini kay . Senang sket korang nak tengok ...korang neh kan anjer anjer sangat kannnnnnnnnn  . So akak share apa akak tahu ek ..nak tahu lebih lanju korang call la ekutk tahu harga ke apa semer




Jenis penginapan

Villa 
- 6 twin bed , 1 double bed , 7 room . Semer bilik ada aircond n water heater . Ada Astro n tv flat screen , full cooking facilities n bbq pit


Riverview

4 unit ( double bed )
2 unit ( 6 bedded , 2 single bed , 2 double deckker)



Garden View 

1 unit 8 bedded  ( 4 single bed , 2 double decker )



Chalet 

9 units ( 5 double decker )


Tapak khemah 

 on d way balik konon nak singgah bandar melaka ...pusing2 punya pusing tak jumpa parking . so amik gamba dari dlm kereta je la ...bebudak pun 3 3 dah pengsan dah
 
  
kalau amik gamba kat sini mmg cantek la ...

tak pa ..lain kali ley dtg lagi . Sapa yg duk melaka sila la rekemen kan pada kak moon apa yg patut di buat bila berada di melaka ...tq tq  


Entry rakan blogger lain yg turut ada sama pada hari tuh iaitu team KBBA

4 comments:

eynda said...

1st time dengar pasal tempat ni :-)

CikSiti said...

first time gak.macam best jer..dekat belah utara ni ada tak agaknya ek

qaseh dalia said...

Cantik2 gmbr .. hai kak harap igt qaseh lg hik222

muhammad zarin said...

Produk terbaharu agrofarmstay.

http://www.anazarin.com/2015/05/perkahwinan-idaman-di-agrofarmstayskill_18.html?m=1

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...