Tuesday, July 18, 2017

lupa tarikh appointment

Pagi tadi kelam kabut uruskan anak anak kat umah . Siapkan makan dia org semua . Sekarang anak anak dah besar cam ok sket sebab masing masing boleh uruskan beg pakaian utk ke nerseri dengan sendiri . So mummy boleh siapkan beg Sarah sahaja.

Tgh bayangkan nanti anak 4 cam na la kalut nya pagi pagi ku ...oh tidak .

Sebab pagi akak selalu kalut la Pak Sutan bagi kelonggaran utk  duk relax n reset minda. Gie breakfast sama sama . Bukannya takley makan kat umah ...kadang pun makan kat umah ngan anak anak. Tapi dapat duduk relax n breakfast ngan tenang pada waktu pagi amatlah penting utk kita org . Baru la masuk kerja tak stress ...tu la resepi kita org ( bunyi cam poyo je kan hahahhaha padahal kerja 1 opis je pun ) but masa minum pagi ni la nak sembang nak cakap apa apa senang . So baru la takder kes tarik muka ke apa .... percaya la dah 13 tahun kita org mmg cam ni .


sambil minum sembang sembang bertentang mata auwwwwwwww ....sambil tgk kehijauan kiri kanan . Nampak sangat dah tua kan ...sekarang tempat kalut kalut dah bagi sakit kepala hahahah



Sebab tu kita org rajin cari port breakfast yg senang n mudah . Nak tempat yg relax tak laut n bersih serta makan sedap . One of the kedai adalah Ummiza Cafe kat area umah kita org tu . Kita org g kerja dari BBST mmg lalu kot jenderam tu , jalan kampung .


pagi dalam kol 8 tu dah ada lauk dah sebab mmg ramai org yg on d way g kerja ke Putrajaya tapau lauk lunch terus . Termasuk la kita org . Ada akak tu Moon selalu perasan dia siap bawak tupperware isi lauk . 

Kadang kat Cyberjaya ...ikut ikut time jugak la . Tapi Ummiza Cafe ni la selalu kita org singgah hahahhaha . Kadang kalau lewat mmg lauk licin . Sebab kol 2 -3 pm mmg dah tutup dah kedai . Kalau lauk habis cepat lagi cepat tutup .

so tadi lepas makan kenyang dah bihun ngan sambal extra ...terus g opis . Masuk lift, sampai lvl 2 bunyi notification phone. Ingat meeting ke hapa ....skali MGTT kat kinik

Terus tgk buku pink . Macam mana la boleh lupaaaaaaaaaaaa rupanya test minum air gula hari ni aiyarkkkkkkkkkkkkkk


Dah la semalam gie 2 3 open house. Jiran pun ada buat kenduri aqiqah . Siap dia hantar lauk kambing lagi kat umah . Malam tadi siap makan nasik lauk kambing lagi at 10 pm . hahahhahaha sepatutnya dah takley makan dah hahahahhaha ....oh my goat


Terus call KK tapi bahagian ibu n anak tak angkat . Mungkin tengah sibuk ...tgu la kol 2 karang call balik .

Moon duk ingat besok yang kena MGTT ...dah set Selasa saya MGTT padahal Isnin laaaaaaaaaaaa





No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...