Tuesday, July 18, 2017

Tasneem Naturel Baby Balm

Tasneem Naturel Balm


Moon tgk kalau cari #tasneemnaturel kat IG mmg banyak sangat keluar pasal baby balm ni . Rupanya baby balm ni sangat glamer hokey . Sebab ia natural dan mengandungi essential oil .



So Moon pun mencuba juga ke 4 jenis Tasneem Naturel Baby Balm ni

Sekarang Sarah n Yaya mmg setiap malam duk asyik sapu Sleep Time tu je . Kemain si kakak pun sama naik ngan adik .Bau lavender dia lembut je plus dia tak berminyak sangat atau melekit

Semalam nampak Sarah hidung dia cam berair sket . Batuk pun ada ...mana taknya duk open house sana sini mmg minum ais je manjang kan. Lepas tu suka gie main lari lari kat panas kat luar tu . Terus malam tadik nampak hidung dia berair . Terus amik CoughFlu Balm tu sapu kat dada n belakang dia . Elok je dia tido semalam . Nanti malam ni boleh sapu lagi

Moon plak suka Tummy Time tu sebab sekarang ni pregnant kan asik berangin je perut . So sapu sket kat ulu hati tu kan ..rasa berangin sket sket . Nak letak minyak angin lain risau sebab pregnant kan kadang berangin n panas sangat . Tapi sapu yg ni ok n best ....baby tak sempat pakai  lagi pun, mummy plak rembat dulu . Tapi kalau ibu ibu yg ada anak kecik n risau dia org kembung ke apa, boleh sapu Tummy Time kat perut baby tau. Dia bau cam halia sket . Moon suka bau dia ...kadang cam pening atau datang loya Moon suka bukak bekas dia n bau.

Kat bawah ni adalah penerangan mengenai Tasneem Naturel Baby Balm serta kandungan dia juga .

1- Calm Time 
2- CoughFlu
3- TummyTime
4- SleepTime



1 - Calm Time 


Tasneem Naturel Calm Time Balm ini berfungsi sebagai :
  • Memberikan keselesaan
  • Mengurangkan tekanan
  • Mengurangkan keletihan
  • Bantu anak lebih tenang

Cara guna:
sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.
Balm ini membantu menenangkan anak anda jika dalam keadaan tantrum / mengamuk / menangis tanpa henti.

100% dari Essential oils

Bahan :
Lavendar
Orange
Mandarin
Frankincense
Geranium
Marjoram
Bergamot
Roman Chamomile






2- CoughFlu Time 


Tasneem Naturel CoughFlu Time membantu :

  • Bantu kurangkan selesema
  • Bantu cairkan kahak
  • Bantu melegakan athma
  • Bantu kurangkan suhu ketika demam
Cara guna:
Sapu di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki & dada
Boleh juga bagi anak hidu balm ini.Balm ini membantu secara semulajadi masalah batuk dan selesema.100% dari Essential oils

Bahan :
Lavendar
Lemon
Eucalyptus
Orange
Tea tree
Frankinsence
Cypress





3. Tummy Time 


Tasneem Naturel Tummy Time Balm membantu :
  • Membuang angin dalam perut
  • Bantu melegakan perut sebu
  • Bantu melegakan kembung perut dan sembelit

Cara guna:
Sapu pada perut & tapak kaki.Balm ini membantu anak yang mengalami masalah perut seperti kembung, sembelit, cirit birit.100% Essentials oils

Bahan:
Ginger
Peppermint
Junipers
Fennel
Lemongrass
Anise
Patchouli
Tangerine
Lavender




4 . Sleep Time 


Tasneem Naturel Sleep Time Balm membantu :

  • Bantu anak tidur lena
  • Bantu anak supaya mudah tidur
  • Bantu anak bangun dalam mood ceria
  • Memberi tidur berkualiti
Cara guna:
Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan
Balm ini membantu anak yang susah tidur. Ia mengandungi essential oil yang dapat seimbangkan hormon tidur dan hormon sedar. Malah memberikan tidur nyenyak dan berkualiti. Sapu di kaki, belakang telinga, pergelangan tangan dan ubun-ubun.100% dari Essential oils

Bahan :
Lavender
Cedarwood
Vetiver
Chamomile
Orange
Marjoram
Bergamot
Ylang ylang





Harga 

Harga 1 bekas adalah RM 49


Kalau beli 2 RM 88 jimat RM 10



Harga 1 set adalah  RM 157 jimat RM 39


Boleh share ngan kawan kawan opis beli banyak terus pastu pilih mana u ols nak utk anak u ols . Kalau nak beli semua pun boleh sebab ni boleh diguna oleh semua .



Stokis KL 

Moon dapat beli Tasneem Naturel Baby Balm ni dari Kamilah. Dia adalah Stokis bagi KL dan juga pos ke serata Malaysia . So u ols boleh buzz Kamilah k


Whats apphttp://www.wasap.my/60173325801/babybalm 
boleh klik link terus n direct whats app k
 
Instagram Kamilah https://www.instagram.com/nur_kamilah89

Facebook :   Nur Kamilah

2 comments:

Ayu Saidi said...

saya minta izin copy gambar tummy time tu ye. tksih :)

nurshuhada zainuddin said...

Saya minta izin copy gambar ye..terima kasih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...