Wednesday, August 02, 2017

Katil baby dah buang

Awal tahun hari tu kita org kemas kemas stoe yang berhantu tu . Berhantu sebab bila clear, nanti ia akan penuh balik . Punya banyak barang dibuang...tak la lepas tu banyak balik . Tu kita bg nama store berhantu ....walaupun sebenarnya kita org la hantu yg sumbat barang dlm tu hahahhahaha .

So Playpen sweet cerry ni sangat sangat lama. Kita org beli masa zaman abg Isk. Playpen tu mmg banyak berjasa n dia org pun mmg dah biasa dr baby mmg tido dlm playpen . Lepas susukan terus letak blk dlm tu . Maklum la akak ngan abg ni gergasi kang terpenyek anak kat tengah .

So Playpen tu walaupun masa tu kita org beli RM120++ cam tu tapi tahan lasak sampai kan Isk boleh pakai....wariskan ke Yaya ....wariskan ke Rafiq sekejap ...then wariskan ke Sarah. So mmg lebih 10 tahun playpen tu .

Ni Abg Isk masa baby . Ni tahun 2005 .... even masa dia dah melasak pun , Moon letak dlm ni tarik playpen ke dapo bagi dia nampak kita. Kalau tak , tak jadi kerja sebab dia nangis kalau tak nampak mummy dia . Playpen ni berguna sebab boleh lipat bag kecik. Kadang balik umah mama pun kita org bawak .

Tgh malam kalau dia berjaga pun dia duk dlm tu je berguling2 sampai la dia lena balik. So its safer la dr dia merayap merangkak ke mana mana kan .


Bila dia dah besar , playpen ni di lipat n disimpan dlm store . Bila mengandung kan Yaya , baru kita org kuarkan balik cuci bersih2

 Ni si Yaya plak pakai masa tahun 2008 . Mmg diwarisi dr zaman abg la . Dah jimat part katil baby kan . Plus ni ada roda senang tarik ke luar n masuk dlm bilik .  Kalau dia merangkak dah pun ...tak terhantuk sebab muka dia penyek kat net tu je hahahah

Budak budak ni mmg di train tido dlm katil since baby ...no buai atau apa . Tepuk2 je tido

Ni 2012 rasanya . Masa ni Rafiq ada kat umah kita org . Nani dia susah nak lepas Rafiq ...so kadang dia nak buat apa apa atau masuk tandas pun susah sebab Rafiq nak berkepit je . Kita org bukak playpen ni letak tengah2 umah .

Mula mula meraung jugaks la Rafiq sebab dia tak biasa . Berair mata Nani dia tgk cucu nangis . "Angkat la dia bawak kuar sian dia" ....... Tapi mula2 je sebab dia tak biasa lepas tuh dia ok . Ni siap pakej Kakak Yaya duk sekali dlm tu . Terus ok ...kita pun tak risau dia kutip benda atas kapet atau atas lantai wat masuk mulut.


Ni Mek Sarah pada tahun 2015 cam tu ...masih elok n kukuh lagi playpen ni . Bila Sarah dah boleh berdiri dlm ketinggian ni terus kita org buat turun sampai bawah. 

Bila dia dah besar playpen ni pun masuk store

so awal tahun hari tu kita org buang playpen ni sebab dah lama sangat . Masa tuh cam takder jangka nak tambah baby ke apa kan . Lagi pun nampak cam dah lusuh sangat sangat . Nak bagi ke org pun tak sedap la kan...kalau masih nampak baru ok lagi . 

Maka utk baby nom 4 kena cari yg baru  ( walaupun cam nyesal napa la hr tu gie buang .......lepas tu pujuk hati balik dah lama kottttttttt beli je la yang baruuuuuuuu )

So baru baru ni intai2 playpen semua kemain la mahal dekat RM200++ pastu cam tak kukuh cam yg kita org pernah beli dulu ni . 

Ni terus sambung intai intai kat Lazada n etc . Kalau u ols tahu apa playpen yg elok n berbali ngan harga do please share with me k . 

Lepas ni playpen tu mmg akan pas kan ke Talib n Baqis la kan as a gentle reminder utk buat baby cepat cepat hahahhahah ...lariksssssssssssssssss

4 comments:

dila said...

moon i nak letgo mine ..nak tak..still in good condition
019 3345606

Anis Azalea said...

Cer cari kat FB..ada gak orang jual bahy cot ke nak playpen jugak..
Kita tak pernah beli. Anak memang tdo dalam playpen ni kat rumah pengasuh je. Kat rumah sendiri tdo dgn mak pak semua. Hehe..oh jap kami pakai moses cot. 4 bulan dah pjg tak muat dah..now bungkus dlm store.

Sharifah Fazilah said...

asalamualaikum moon, sje nk share pasal bli plypen tu..sya dulu ank no4 asben cr prelove je huhuhu..rezeki kami dpt brand graco hrga 150 condition 9/10..org tu letgo sb ank dia tanak duduk dlm tu..dia letak harga 500 tp asbn minta kurang 150 terus dpt..mungkin rezeki kami..alhamdlah..now dh wariskan pd anak buah yg lahir bulan 5 aritu..ehheh..so moon try la cr kat mudah.my tu..kt situ la asben sye cri aritu.

nini said...

Hihi...saya plan nak buat cenni, tapi tak confident sebab yaya tu aktif yakmat...ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...