Thursday, June 23, 2016

Ephyra Skin Series

Misti ramai yang dah kenal Ephyra kan. Sebab skrg mmg dah ramai pengguna Ephyra. Dari 1 produk Ephyra Collegen, kemudian keluar Ephyra SkinBar. Lepas tu keluar pula Ephyra Inteemor dan M Flex.

Lepas tuh keluar pulak produk terbaru iaitu Ephyra Skin Nano Serum dan yang masih hot ...iaitu Ephyra Skin Nano

Adik beradik 3 serangkai iaitu Skin Bar, Skin Nano dan Skin Snow. Jadi ke tiga tiga produk ni adalah set Skin Series keluaran Ephyra.

Ada Skin Bar utk kita cuci muka

Ada Skin Nano utk serum

Ada Skin Snow utk pelembab siang dan malam

So kalau anda nak tahu lebih lanjut, kenalah baca sampai habis.

Moon dah guna Skin Series ni selama 2 minggu lebih dah. Memang suka sangat sebab beberapa masalah kulit berkurangan.


Ephyra Skin Bar 

Ni memamng Moon dah pakai lama. Setiap bilik air ada Skin Bar. Kat bilik air atas ada seketul dan kat bilik air bawah pun ada seketul. Yang paling best adalah sebab Skin Bar ni tak mengeringkan kulit Moon. Bau dia pun best ala ala honey dew....hahahha Lepas cuci muka, kulit pun tak rasa tegang semacam...tapi rasa bersih lembab n segar je. Yang pasti, ianya sangat lembut

Ni la Skin Bar kesayangan hamba. Sekarang dah ada bekas sabun. Jadi senang kita nak bawak travelling atau bawak pergi cuci muka kat toilet kalau kat office.

Skin Bar ni beharga RM39 seketul



Ephyra Skin Nano 

Teknologi Nano adalah teknologi terkini dan sangat popular dalam bidang kecantikan. Teknologi ini menjadikan partikel serum Ephyra sangat kecil sehingga mudah meresap untuk masuk ke lapisan kulit yang paling dalam. 


Partikel serum yang telah meresap akan memulihkan struktur dalaman kulit dan menjadikan permukaannya anjal dan tidak berminyak.



Kelebihan Ephyra Skin Nano 

1. Mengecutkan jerawat

2. Menghilangkan parut jerawat & jeragat
3. Menganjalkan & menegangkan kulit wajah yang kendur

4. Menghilangkan bintik – bintik hitam

5. Mencerahkan kulit kusam 

6. Memperbaiki tona kulit tidak sekata
7. Mengekalkan kelembapan wajah 


8. Menghilangkan lebam bawah mata


9. Merawat kulit terbakar (sunburn)  
10 . Memberikan efek kilauan pada wajah 
 Moon dah pakai serum ni 2 minggu dah n mmg suka sangat sebab lepas cuci muka sebelum tidur tu, sapukan nipis nipis je serum ni. Ianya cepat meresap dalam kulit dan tak melekit.

Besoknya bangun tidur memang boleh rasa beza sangat muka ni. Moon pula cuba serum ni masa muka tengah problem tetiba naik secara berjemaah pula jerawat ni. Macam semua duk pakat utk keluar serentak. Frust sangat masa ni sebab nak jumpa org pun jadi segan. Bila pikir balik the day before that, Moon ada makan laksa tapi mmg rasa kaw kaw la belacan dlm kuah dia. Dalam hati dah terdetik dah...kang keluar jerawat nih. Tapi mulut still makan. Yessss besok nya terus keluar.

Nanti u ols tgk gamba kat bawah ya. So mmg dalam masa seminggu tuh mmg gigih cuci muka ngan Skin Bar nak bagi jerawat tu kecut....lepas tuh cuba plak Skin Nano yang baru keluar ni.

Kesimpulannya IT WORKS !!

Ephyra Skin Nano berharga RM 68 sebotol




Ephyra Skin Snow

Ini adalah keluaran yang paling baru dapri Oceanlife dan ini terus melengkapkan set penjagaan wajah keluaran Oceanlife atau kita lebih kenali sebagai Ephyra.

Moon mmg sensitif dengan sesetengah pelembab. Sebab sesetengah pelembab akan menyebabkan muka mengeluarkan minyak melampau lampau dan seterusnya menjemput cik jerawat. Kadang sesetengah pelembab buat kita rasa cam muka melekit tahap gaban hahahha n sekitar mulut n di kumis manja ni rasa tak selesa.

Dah la kulit Moon ni kulit combination ...ada certain bahagian kemain la kering kontang, tapi di hidung n dagu berminyak.

Tapi masa Moon pernah pergi buat facial dulu dia org kata org kulit berminyak pun perlu juga pelembab tapi kena pakai pelembab yg gel base ...jangan pakai yg jenis balm atau krim

 Ni la Skin Nano si adik bongsu ....

Apa GENO WHITE?
 
Geno White "Smart Peptide" mengawal pengeluaran melanin dalam kulit. Puncanya jeragat adalah disebabkan melanin kulit dia keluar secara aktif. Dengan ada Geno White inilah ia akan melindungi dari akar umbi pengeluaran melanin punca terjadi jeragat, bintik hitam dan masalah kulit lain.

Bahan natural utama didalam Ephyra Skin Snow:

  • Natural arbutin dari Berry
  • Vitamin C ekstrak dari buah
  • Vitamin E ekstrak dari buah

Krim nya sangat lembut dan ringan. Moon rasa Skin Snow ni sama juga ngan Skin Nano, memang cepat menyerap masuk ke kulit. Lepas dah sapu tu mmg tak ada rasa 'berleming' ( berminyak...maaf ya saya org ganung....so apa aja yg berminyak saya akan panggil berleming hahhaha )

Sapu pun senang....ala pakai sikit aje tapi mmg cukup utk satu muka




8 Kelebihan Ephyra Skin Snow


  1. Menambah & mengekalkan kelembapan kulit wajah 
  2. Melindungi kulit dari sinaran UV matahari 
  3. Menghindarkan kulit dari jeragat dan pigmentasi 
  4. Menganjalkan kulit wajah agar segar dan muda 
  5. Meratakan warna tona kulit 
  6. Mencerahkan dan memberi seri kepada kulit wajah 
  7. Memberi sensasi bersinar dan segar pada wajah
  8. Mengurangkan tompok hitam


Yang pastinya semua produk keluaran Oceanlife telah memenangi anugerah Super Health Brand. Ini menjadikan produk mereka produk yang berkualiti serta dipercayai

Make sure anda membeli dari Ephyra serta agent agent yang sah tau contohnya cam akak ni hiksssssss sempat lagi kan pomot diri. Sebab Moon yakin ngan produk EPhyra la Moon still setia ngan produk Ephyra.

Pastikan produk yang anda beli dan terima ada QR code. 



Ok gigih korang baca pasal Ephyra Skin Series ni kan....so misti semua tertanya tanya betul ke berkesan. 

Secara peribadi dan berdasarkan pengalaman sendiri dan bukan org lain ya. Moon boleh katakan mmg ia berkesan. Moon suka sangat sangat dan berharap korang pun akan jatuh cinta juga ngan Ephyra Skin Series ni 

Ephyra Skin Series ni ia more utk memberikan kulit yang lebih sihat. Bukan la utk jadikan muka korang licin bak plastik n merah cam udang kena bakar bila kena panas....no no no . Kita pun kena make sure apa yg kita letak kat muka kita selamat digunakan dan tidak memberikan kesan cantik buat sementara waktu sahaja

 teruk kan ...masa ni mg stress sangat sebab duk tertanya tanya ni jerawat ke bisul ni sebab dia jadi bengkak sangat n sakit bila di sentuh . Jangan sangka akak tak ada masalah ye u ols. Dah lama tak kena macam ni tau.

 selepas 2 minggu lebih guna Ephyra Skin Series ni terus jerawat tu kecut n beransur hilang. Cuma tang parut still ada tapi much better than before ...seriyes


Hope keadaan kulit akan bertambah baik....ni baru pakai 2 minggu . Kalau pakai lagi misti akak sempat cantik kebabom utk raya nanti kan .

Baru mummy nak bergamba ngan skin series ni, skali anak dah nangis meraung nak mummy hahahahha

Tq Ephyra sebab tak pernah menghampakan saya....mmmuah 


Harga Promosi:

Harga EPHYRA SKINCARE SET: 
RM140 (SM) & RM150 (SS)
Harga ini adalah utk 1 set ya. So, memang jimat kalau beli 1 whole set. Tapi kalau nak beli asing asing pun boleh, Harga adalah seperti berikut ya :-

Kalau beli loose harga seperti berikut :
EPHYRA SKIN BAR - RM39 (SM) : RM45 (SS)
EPHYRA SKIN NANO - RM 68 
(SM) : RM72 (SS)
EPHYRA SKIN SNOW - RM 48 
(SM) : RM52 (SS)


Sesuai untuk semua jenis kulit.




Ephyra Skin Care Series kini boleh dibeli secara online melalui www.oceanlife2u.com 






Instagram : @ephyra2u





Whatsapp ke HOTLINE :  


019 - 3800 779

Beli dari Kak Moon pun boleh juga sebab Kak Moon adalah agent sah utk Ephyra
Email : moonpunyerblog@yahoo.com

 

2 comments:

Hanim Hashim said...

wahhh kalau kulit berminyak dan berjerawat macam saya ni memang sesuai la ye kak moon. Saya pun ada jerawat yang macam bisul tu huhu

Julia Johari said...

heheheh kelakar gambar anak akak tu meraung nak mama...hehe...nampak beza dulu dan selepas kak...alhamdulilah terbaik ephyra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...